Rød pil venstre

Yoga


 

Ro i sjælen

Yoga hos SportsCenter Danmark har mange fordele, og er for alle uanset alder, køn, størrelse og tidligere erfaringer med yoga. Det er derfor ikke nødvendigt at være specielt smidig eller stærk. Det har større betydning at du har lyst til at arbejde med dig selv og din krop. Yoga øger din kropsbevidsthed og giver dig en større styrke og smidighed. Her hos Vejen Idrætscenter tilbyder vi en lang række af stilarter.

Hver time afsluttes med meditation, der er en effektiv måde at koble af på, og kan være med til at øge koncentrationsevnen, fremmer årvågenhed, kreativitet og nedbringer stress. Det er ikke religiøst eller mystisk, men handler dybest set om at være til stede i det man gør lige nu og – ikke mindst – at være til stede med et overskud af energi og glæde.
 

Bliv slank og kom i form

På trods af at yoga hverken giver en høj puls eller stor kalorieforbrænding, kan det stadig have en slankende effekt, og man skal på ingen måde undervurdere yoga, når det kommer til at booste sit vægttab. Godt nok forbrænder du i de fleste tilfælde ikke mange kalorier på øvelserne, men den indirekte effekt er mindst lige så vigtig.

Ved yoga arbejder man med at skabe harmoni mellem krop og sind gennem fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og afspænding. Du får både stræk, styrke og velvære i kroppen samt mental ro. Inden for yogafilosofien siges det, at de forskellige stillinger og åndedræts-øvelser forbinder kroppen, sindet og sjælen.
 

Styrk dit immunforsvar

Klassiske yogaøvelser dæmper betændelse i kroppen og giver dig et stærkt immunsystem – der er intet som yoga der kan få dig ned i gear. De dynamiske øvelser er et hit for immunforsvaret, fordi de har en anti-inflammatorisk effekt.

På kun 10 minutter kan du strække dig fri af stress, og få den samme følelse i kroppen, som når du har fået en god gang massage. Det er helt enkelt og koster ikke noget. Sæt dig ned, smid skoene og træk benene op under dig. Tag et tæppe, en dyb indånding og lav to yogaøvelser: ‘ploven’ og ‘den lille bro’. Disse skal du lave i aften, inden du lægger dig til at sove.
  

HOLDOVERSIGT

Hatha Yoga

Vejen Idrætscenter tilbyder Hatha Yoga som er for dig der ønsker at forbedre din smidighed, styrke, balance og kropsbevidsthed. Er du ude efter en rolig yogatime med pauser mellem stillingerne, er det et godt valg. Der er tid til og fokus på, at du udfører hver enkelt Hatha Yoga-stilling korrekt og på dit niveau, så du kommer dybere ind i stillingerne.

Yin Yoga

Dyrk Yin Yoga hos Vejen Idrætscenter, som er en rolig yogaform, hvor det handler om at strække kroppen og give slip frem for at styrke og udfordre. Her er der fokus på at mærke efter og skabe ro. De enkelte yogastillinger og yogastræk holdes i flere minutter ad gangen, så du har tid til at komme dybt ind i stillingerne.

Hot Yoga

Hot Yoga hos Vejen Idrætscenter er en fælles betegnelse for yoga, der bliver udført i et opvarmet lokale, hvor temperaturen ofte ligger på omkring 37-39 grader. Nogle af de mest udbredte former for yoga, der laves i en Hot-variant, er ‘Hot Hatha Yoga’, ‘Hot Flow Yoga’ og ‘Hot Yin Yoga’.

Dynamisk Yoga

Hos Vejen Idrætscenter kan du udøve Dynamisk Yoga, som er en fællesbetegnelse dækker over en fysisk krævende og på samme tid meditativ yogastil. Med en flydende sekvens af yogastillinger med åndedrætskontrol i, modsætningen til ‘Hatha’ yogaen, hvor stillinger udføres en af gangen og uden en instrueret overgang. Dynamisk Yoga udføres og læres under forskellige navne og understilarter, heriblandt ‘Vinyasa’ og ‘Power Yoga’.

Qigong

Dyrk Qigong (Kinesisk Yoga) hos Vejen Idrætscenter, som er en bevægelseskunst der bygger på ro, balance og styrke. De flere hundrede år gamle helseøvelser er mere aktuelle i dag end nogensinde før. Langsomt og elegant bliver øvelserne gentaget igen og igen. Pulsen falder og der er tid til at mærke hvordan kroppen arbejder. Fokus, bedre koordination og balance er kun nogen af de mange gode virkninger Qigong har.

MediYoga

Prøv MediYoga (medicinsk yoga) hos Vejen Idrætscenter, en anderledes type yoga som er meget hensyntagende for den enkelte. Der arbejdes rigtig meget med åndedrætsøvelser, enkle bevægelser, musik og meditationer, som er med til at skabe ro i krop og sind. Har du slidgigt, senfølger efter sygdom, ondt i ryggen, manglende energi, hovedpine eller føler du dig bare presset lige nu, så er MediYoga helt sikkert noget for dig.

KT-Træning

Vejen Idrætscenter tilbyder KT-Træning (Kropsterapeutisk Træning), hvor kroppen får mulighed for at slippe muskelspændinger, fysisk/psykisk stress, chok og traumer. Den unikke træningsform sætter gang i kroppens naturlige helingsprocesser og igennem træningen opbygger kroppen sin styrke og kraft igen.

Morgenmeditation

I dag blir’ en god dag – morgenmeditation hos Vejen Idrætscenter. En god start på dagen er et godt udgangspunkt for at hele dagen er en god dag. Meditation kan være en rigtig god start på dagen. Daglige meditationsøvelser kan mindske stress og give dig overskud til at håndtere en travl hverdag.

Mindfulness

Mindfulness meditation hos Vejen Idrætscenter er som en livsholdning og handler om at skabe fuld opmærksomhed og nærvær i øjeblikket. Det positive ved mindfulness er, at du får fuld opmærksom på, hvad du tænker, føler, og hvad du foretager dig.

Yin Yang Yoga

Kom til Vejen Idrætscenter og prøv Yin Yang Yoga, som giver en beroligende og afstressende effekt på krop og sind. Den rolige og afspændende Yin med passive og dybdegående stræk, kombineret med den aktive, dynamiske og styrkende Yang i bevægelse, hvor stillingerne kædes sammen i et flow.

Vil du besøge os?

Mulighederne er mange!
Send din forespørgsel til os, og vi finder en løsning, der passer til dig.

Send forespørgsel

Kontakt

Vejen Idrætscenter & Danhostel Sport
Petersmindevej 1
6600 Vejen
Tlf. +45 75 36 05 00
post@vejenic.dk
Sportshotel Vejen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

Vejen hallen
Fuglesangsallé 10
6600 Vejen


Skodborg hallen
Parkvej 4a, Skodborg
6630 Rødding

Gesten Fritidscenter
Bækkevej 9A
6621 Gesten

VIC Non-Profit logo

Samarbejdspartnere

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

VIC

  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
  • Instagram
Facebook
Youtube
LinkedIn
Instagram