GLA:D® Træningshold

 

Få en GLA:D træning

SportsCenter Danmark tilbyder uddannelse og træning i GLA:D® metoden. GLA:D® står for Godt Liv med Artrose i Danmark. Her har du mulighed for, at forbedre din funktion og reducere din smerte i dit knæ eller din hofte. GLA:D® er oprettet af Ewa Roos, som er professor i muskuloskeletal funktion og fysioterapi, FoF, ved Syddansk Universitet, og fysioterapeut og lektor Søren Thorgaard Skou fra FoF og Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehuse.

Metoden anvendes nu overalt i landet og støttes af Gigtforeningen. I Vejen Idrætscenter er vores fysioterapeuter Karen Klarskov Wind og Cecilie Callesen undervisere på holdene. Næsten 30.000 patienter er indtil nu påbegyndt GLA:D® træning.

Holdet indeholder:

 • Fysioterapeutisk undersøgelse og test
 • Individuel instruktion i GLA:D®-øvelser
 • 2 gange teoriundervisning
 • Træning på hold 2 gange ugentligt i 6 uger
 • Afsluttende opfølgning og test
 • 8 ugers fri træning inkluderet

Pris
Medlem kr. 1.700.-
Ikke-medlem kr. 2.300.-

Tilskudsberettiget af Sygeforsikring Danmark, med gyldig henvisning fra egen læge, svarende til ca. 900 kr.

 

Ønsker du ikke at deltage i holdtræningen, men træne på egen hånd, er dette også muligt. Prisen vil da være kr. 1.350.-. Du får det samme som ovenstående, blot uden holdtræning 2 gange ugentligt i 6 uger. Tilskud fra Sygeforsikring Danmark frafalder således.

Har du spørgsmål så kontakt fysioterapeut Karen Klarskov Wind på kw@vejenic.dk

Du kan læse mere om GLA:D® på www.glaid.dk


Resultater efter end GLA:D

 • Færre smerter, efter endt GLA:D®-forløb falder den gennemsnitslige smerteintensitet i knæ/hofte med 27%(fra 47,9 til 35 på VAS 0-100) for knæpatienterne og 22% (fra 47,3 til 36,8) for hoftepatienterne
 • Lavere medicinforbrug, Efter GLA:D® -forløbet falder andelen, der inden for de sidste 3 måneder har taget enten paracetamol, NSAID eller et opioid/opioidlignende præparat med 32 % for knæpatienterne (fra 62 til 42 %) og med 24 % for hoftepatienterne (65 til 49 %). Andelen af patienter, der inden for de sidste 3 måneder har taget et opioid eller opioidlignende præparat falder fra 7 til 4 % for knæpatienterne og fra 8 til 5 % for hoftepatienterne.
 • Bedre gangfunktion, efter endt GLA:D® forløb øges deltagernes hastighed med 10% for både hofte og knæpatienterne
 • Færre sygemeldinger, efter endt GLA:D®-forløb reduceres antallet af sygemeldte grundet deres artrose ramte led med 44% ved knæpatienterne og 25% ved hoftepatienterne
 • Øget livskvalitet, efter GLA:D®-forløbet forbedres den gennemsnitlige livskvalitet relateret til knæ/hofte med 11% for knæpatienterne og 8% for hoftepatienterne.

Målet

Formålet er, at alle patienter med artrose uanset bopæl og økonomi skal tilbydes patientuddannelse og træning i henhold til de kliniske retningslinjer, og at kirurgi kun skal overvejes, når ikke-operativ behandling ikke giver tilfredsstillende resultater.

Målet er, at patienterne opnår et forøget fysisk aktivitetsniveau, et reduceret smerteniveau, et reduceret medicinforbrug og forøget livskvalitet, samt herigennem har færre besøg i sundhedssektoren og dermed lavere omkostninger for individet og samfundet.


Popularitet

Flere end 19.000 patienter fra 326 GLA:D enheder geografisk fordelt på alle fem regioner i Danmark på tværs af privat praksis og kommune, er i perioden 2013-2016 startet på et forløb. 79 procent af patienterne har udfyldt spørgeskema efter behandlingen og 68 procent har udfyldt spørgeskema 12 måneder efter behandlingsopstart.

Ved 3 og 12 måneders opfølgningen angiver 92 procent og 87 procent af deltagerne, at de synes godt eller meget godt om GLA:D. 1 procent angiver at de synes dårligt eller meget dårligt om GLA:D.

Læs den nyeste rapport om GLA:D.


Vil du vide mere?

Kontakt vores fysioterapeuter for nærmere information – de står altid klar til at hjælpe dig.

Karen Klarskov Wind
Fysioterapeut
kw@vejenic.dk

Gældende regler for aflysning
Såfremt en behandling, programlægning, personlig træning, vejning ikke aflyses 24 timer før aftalt møde, opkræves hele prisen for behandling.
Måling af bodyage/vægttjek er gratis for medlemmer – dog opkræves 75 kr. ved manglende aflysning.
Programlægning der er inkl. i medlemskab – dog opkræves 175 kr. for manglende aflysning.

Vil du besøge os?

Mulighederne er mange!
Send din forespørgsel til os, og vi finder en løsning, der passer til dig.

Send forespørgsel

Kontakt

Vejen Idrætscenter & Danhostel Sport
Petersmindevej 1
6600 Vejen
Tlf. +45 75 36 05 00
post@vejenic.dk
Sportshotel Vejen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

Vejen hallen
Fuglesangsallé 10
6600 Vejen


Skodborg hallen
Parkvej 4a, Skodborg
6630 Rødding

Gesten Fritidscenter
Bækkevej 9A
6621 Gesten

Samarbejdspartnere

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Youtube
LinkedIn
Instagram