Pingvinklubben 365

Pingvinklubben 365 er for vinterbadere i Vejen Idrætscenter. Hop i Årstidernes bassin 10 gange på 30 dage med opsyn fra en medarbejder eller et medlem af Pingvinklubben 365 og du er medlem – det er ganske gratis, når indgangen til svømmehallen er betalt. OBS – datoer skal indføres i logbog for gyldighed. Medlemmer kan kun optages ved badning i vinterhalvåret fra 1. oktober til 31. marts.

Vær med og få de livgivende gisp, som det kølige vand giver dig.

Generalforsamling afholdes hvert år 3. juledag kl. 10.00 i Vejen Idrætscenter.

Præsident 2018 er Bent Valentin Jensen.

VEDTÆGTER DOWNLOAD

Vil du prøve vinterbadning?

Har du lyst til at prøve hvad vinterbadning kan gøre for dig. Livredderne i Vejen Idrætscenter eller medlemmer af Pingvinklubben 365 giver dig gerne en introduktion.

 

Køligt bad gi´r efter sigen`de
kraftigt skud af endorphine.
Enkelte sig går og skutter
mens flest sig nok velværisk strutter.

Hvis en tvivl, du herom føler,
hop i vandet, thi det køler
kroppen rigtig meget, men
særligt hvis du langsomt nøler
med at komme op igen.

Skulpturer ved Årstidernes bassin

27. december 2016 fik Vejen Idrætscenter overrakt et økonomisk bidrag af Sydbank til kunst på Den blå plads ved Årstidernes bassin. Præcis et år efter er værket afsløret. Randi Platz er kunstneren bag.

Randi Platz har valgt at kalde skulpturerne UDSPRING. Bl.a. fordi platformen de står på netop bruges til det, men også fordi sten og klippefremspring har været inspirationskilden.

Skulpturerne er fremstillet i 3 forskellige slags stentøjsler – sort, grå og brun, der er modelleret op og brændt. Herefter er de blevet glaseret med en turkis glasur, som fremstår i forskellige nuancer afhængig af lertypen.

“At springe i det kolde vand og mærke luften prikke på kroppen og måske med afslutning i den varme sauna er en sanselig oplevelse – man mærker man lever. At sanse med hele kroppen er også den måde vi oplever og forstår skulpturelle objekter på. Jeg håber, at skulpturerne kan bidrage med et ekstra element til dette sanselige rum. At sanse er at leve”, udtaler Randi Platz.

Vil du se skulpturerne? Besøg svømmehallen og SPA-området – indgang børn kr. 30.- og voksne kr. 60.-.

Velkommen i Vejen Idrætscenter – Vi holder åbent alle dage.

Vinterbadningens gode og dårlige virkninger

Der er flere udsagn om vinterbadningens gode og dårlige virkninger, men her er efterfølgende nogle du bør forholde dig til og sammenholde med egne erfaringer.

Men først nogle indledende råd og resultat af forskningsresultater:

Gå forsigtigt frem og læg mærke til hvordan kroppen reagerer på en dukkert i det kolde vand.

Tal med din læge, hvis du har fysiske problemer, der giver dig anledning til at tro, du ikke kan tåle at bade i for koldt vand.

Bliv ikke så længe i vandet, at du oplever for stor nedkøling af kroppen.

Du bør aldrig hoppe alene i det kolde bad.

Og i Sygesikringen Danmarks blad Nyt & Sundt fra 2010 kan du læse følgende:

1: Blodkarrene
Blodkarrene ude i fingrene, armene og benene trækker sig sammen, så blodet løber mod de indre organer – blandt andet til hjertet, som begynder at slå hurtigere, så også blodtrykket stiger en smule.

Når du kommer op af vandet, åbner alle karrene sig, og så får du den her varme fornemmelse, hvor blodet igen strømmer ud til fingre, tæer, arme og ben og ansigtshud.

Altså en slags motion for blodkarrene.

 

2: Humøret
Når du bader i koldt vand, bliver der frigivet en masse signalstoffer i hjernen: adrenalin, noadrenalin, serotonin, kortisol og dopamin. Disse signalstofferne bevirker at blodkarrene trækker sig sammen og afslappes og har en positiv effekt på humøret.

3: Immunsystemet mv.
Immunsystemet bliver aktiveret, når du udsætter dig selv for kortvarige kraftige stimuli. Og når du hopper i iskoldt vand, så får du gang i hele immunsystemet, og formentlig beskytter det i hvert fald mod øvre luftvejssygdomme.

Faktisk har en epidemiologisk undersøgelse vist, at hyppigheden af øvre luftvejsinfektioner som forkølelse, bihulebetændelse og halsbetændelse faldt hos vinterbadere. En anden undersøgelse peger på, at regelmæssig vinterbadning kan være gavnligt i forhold til type 2 diabetes. Der er også en hypotese om, at vinterbadning er godt for kredsløbet. Man har målt blodtrykket på nogle vinterbadere og registreret, at deres blodtryk faldt en anelse hen over vintersæsonen.

4: Kropstemperaturen
Som ekstra bonus fryser vinterbadere ikke nær så meget, når de er ude i det kolde vejr. Vinterbadning kan formentlig således bruges som et middel til at ruste sig mod kulden.

Kontakt

Vejen Idrætscenter & Danhostel Sport
Petersmindevej 1
6600 Vejen

Sportshotel Vejen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

Vejen hallen
Fuglesangsallé 10
6600 Vejen

Skodborg hallen
Parkvej 4a, Skodborg
6630 Rødding

Gesten Fritidscenter
Bækkevej 9
6621 Gesten

Samarbejdspartnere