Stærkt partnerskab udvikler Idrættens Branchedage 2022

Et nyskabende partnerskab mellem Vejen Idrætscenter, HI, IdrætsPlatformen Danmark og Idrættens Analyseinstitut baner vejen for Idrættens Branchedage i Vejen Idrætscenter i dagene 26.-28. september 2022.

 

Samarbejdet betyder, at landets største brancheudstilling for idrætsfaciliteter, ’Idræt, Kultur, Fritid’ tirsdag den 27. september vil foregå sideløbende med det ambitiøse program for Vejen Konferencen 2022 i dagene 26.-28. september 2022.

 

Idrætten Branchedage vil skabe en inspirerende konference- og udstillingsplatform for fagpersonale fra landets idrætsfaciliteter, beslutningstagere fra kommunale forvaltninger, idrætsorganisationer og idrætsudbydere samt serviceudbydere, startups og leverandører til idræts- og fritidsbranchen. Også fremtidens arbejdsstyrke fra landets efterhånden mange idrætsrelaterede uddannelser bliver et fokuspunkt for Idrættens Branchedage.

 

Vejen Konferencen 2022 afvikles mandag den 26. september frem til tirsdag middag den 27. september med hovedtemaet ’Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling. Blandt temaerne bliver også bæredygtighed og grøn omstilling i faciliteterne.

 

HI’s Brancheudstilling ’Idræt, Kultur, Fritid’ indtager tirsdag den 27. september gulvarealerne i næsten alle haller og fællesarealer i Vejen Idrætscenter med plads til mere end 100 udstillere fra idræts- og fritidsbranchen.

 

Idrættens Branchedage afrundes onsdag den 28. september med HI’s traditionsrige golfturnering samt en række mindre workshops med tid til faglig fordybelse.

 

”HI’s Brancheudstilling blev i 2021 for første gang afviklet i Vejen Idrætscenter. Vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger fra udstillerne, og med det kommende samarbejde med Vejen Konferencen kan vi skabe en endnu stærkere platform, som bliver interessant for såvel udstillerne som for teknisk personale i idrætsfaciliteterne og for ledende medarbejdere i forvaltninger, faciliteter og på efterskole- og højskoleområdet,” siger HI’s formand Henrik Høy-Caspersen.

 

Vejen Idrætscenter har efterhånden lang tradition for at være centrum for ambitiøse idrætskonferencer med inspiration, viden og uvildig debat om idrættens mest på trængende tendenser og udfordringer. I 2022 vender Idrættens Analyseinstitut efter et par års pause tilbage som videnspartner på konferencen.

 

”Vi vil bruge Vejen Konferencen som afsæt for at formidle og debattere centrale analyser i forhold til idrætsmiljøernes udvikling i fremtiden. Vi ser frem til igen at kunne samle aktørerne på tværs af den danske idrætssektor til nogle spændende dage med fokus på viden, netværk og inspiration. Der findes i dag mange netværk og konferencer – vi håber, at vi ved fælles hjælp kan videreudvikle og forny Vejen-Konferencen” siger direktør Troels Rasmussen fra Idrættens Analyseinstitut.

 

Idrætssektoren i Danmark er trods corona-krisen i en dynamisk udvikling med fokus på at skabe bedre idrætsmiljøer for de allerede aktive samt på at få flere danskere aktiveret i idræt og bevægelse. Over 26.000 danskere har i dag en deltids- eller fuldtidsbeskæftigelse i idrætsfaciliteter, idrætsorganisationer eller fitness-sektoren, og næsten 12.000 unge er aktive på studier med relevans for idræt og bevægelse. IdrætsPlatformen Danmark blev etableret i 2020 som en forening, der arbejder for at fremme kompetenceudvikling, netværkssamarbejder og strategisk udvikling i den brede idrætssektor i Danmark.

 

”Vi arbejder for at bygge bro mellem de etablerede aktører og strukturer i idrætten og de efterhånden mange nye aktører, leverandører og studerende i sektoren. Der er brug for mødesteder, hvor nutidens og fremtidens ressourcer i idrætssektoren kan tanke viden, inspiration og netværk og styrke deres faglige bevidsthed,” siger IdrætsPlatformens daglige leder Henrik H. Brandt.

 

Vejen Idrætscenters moderne rammer er i sig selv et godt eksempel på mange idrætsfaciliteters rejse fra at være ’passive rammer’ om idrætten til proaktive idrætsaktører i en oplevelsesøkonomisk kontekst med en helt afgørende rolle for sundhed, fællesskab og lokal udvikling i lokalsamfundet. Derfor glæder direktør Jakob Sander sig til at være vært for et så ambitiøst arrangement som Idrættens Branchedage i 2022:

 

”Vi er rigtig glade for at HI’s Brancheudstillingen og Vejen Konferencen kan finde sted under samme tag og i samme tidsrum hos os i Vejen Idrætscenter. Vi kommer til at udnytte hver en kvadratmeter i idrætscentret, og vi glæder os til at være en inspirerende vært for Idrættens Branchedage i 2022,” siger Jakob Sander.

 

Programoversigt, Idrættens Branchedage 2022

 

 

Tidspunkt

 

26. september

 

27. september

 

28. september

 

Formiddag

 

Vejen Konferencen

 

Vejen Konferencen

HI’s Brancheudstilling

 

Workshops

HI’s golfturnering

 

Eftermiddag

 

Vejen Konferencen

 

HI’s Brancheudstilling

 

Workshops

 

Aften

 

Aktivt idrætsprogram

Branchemiddag

 

Aktivt idrætsprogram

Netværk

 

 

 

Yderligere oplysninger:

Direktør Jakob Sander, Vejen Idrætscenter, tlf. 4040 0955, js@vejenic.dk,

Formand Henrik Høy-Caspersen, HI (Brancheudstilling), tlf. 2843 0078, hc@h-i.dk

Direktør Troels Rasmussen, Idrættens Analyseinstitut (videnspartner), tlf. 5183 6864, troels.rasmussen@idan.dk

Daglig leder Henrik H. Brandt, IdrætsPlatformen Danmark (programkoordinator, Vejen Konferencen), tlf. 2921 0972, henrik.brandt@idraetsplatformen.dk

Kontakt

Vejen Idrætscenter & Danhostel Sport
Petersmindevej 1
6600 Vejen
Tlf. +45 75 36 05 00
post@vejenic.dk
Sportshotel Vejen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

Vejen hallen
Fuglesangsallé 10
6600 Vejen


Skodborg hallen
Parkvej 4a, Skodborg
6630 Rødding

Gesten Fritidscenter
Bækkevej 9A
6621 Gesten

Samarbejdspartnere

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Youtube
LinkedIn
Instagram