Vejen Konferencen vil præge fremtidens danske idrætssektor

Med konferencen ’Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling’ i dagene 11.-13. maj 2020 tager Vejen Idrætscenter endnu engang initiativ til at præge og inspirere aktørerne i den danske idrætssektor med gode eksempler og væsentlige debatter.

Vejen Idrætscenter har indgået et tre-årigt samarbejde med Idrættens Konsulenthus og LSP Resolve om at videreføre de på mange måder trendsættende nationale idrætskonferencer, som gennem årene har placeret Vejen Idrætscenter og de tilbagevendende konferencer som et centralt mødested for hundredvis af de væsentligste aktører og beslutningstagere i den brede danske idrætssektor.

I dagene 11.-13. maj 2020 inviterer Vejen Idrætscenter endnu engang til Vejen Konferencen, der har til formål at skabe ny inspiration og viden og understøtte nye netværk mellem aktørerne i en idrætssektor i rivende udvikling.

Hovedkonferencen ’Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling’ finder sted mandag og tirsdag den 11.-12. maj. Konferencen åbnes af Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr, mandag den 11. maj. Onsdag den 13. maj er afsat til tre mindre workshops, der går i dybden med nogle af konferencens hovedtemaer.

”På mange måder symboliserer Vejen Idrætscenters konstante vækst og centrets fysiske udvikling med moderne faciliteter og en stærkere rolle som motor for lokalsamfundets udvikling de potentialer, som præger hele idrætssektoren. Som et af landets største idrætscentre har vi ikke kun gode fysiske rammer til at huse en vigtig konference om idrætssektorens udvikling, vi har også helt konkrete muligheder for at demonstrere og drøfte nogle af de koncepter, faciliteter og samarbejdsrelationer, vi løbende prøver af i idrætscentret. Derfor er det vigtigt for os, at vi fortsat kan være vært for en af landets vigtigste tilbagevendende idrætskonferencer,” siger centerdirektør Jakob Sander.

Vejen Idrætscenter har tidligere huset seks større nationale idrætskonferencer i regi af Idrættens Analyseinstitut. I den nye konstellation med Vejen Idrætscenter som hovedarrangør vil idrætscentret fortsat invitere en lang række samarbejdspartnere fra idrætssektoren til at præge og deltage i konferencen. Studerende fra Sport management uddannelsen på UCL i Odense bliver som en del af undervisningen tilknyttet konferencen som frivillige konferenceassistenter.

Hovedansvarlig for sammensætningen af det massive program er selvstændig journalist og konsulent Henrik H. Brandt fra Idrættens Konsulenthus, der varetog samme rolle i sin tidligere position som direktør for Idrættens Analyseinstitut, mens Vejen Idrætscenters faste rådgiver om strategi og forretningsudvikling, Lars Steen Pedersen fra LSP Resolve ligeledes vil være involveret i den videre udvikling af Vejen-Konferencen.

”Det bærende princip for Vejen Konferencen vil også i fremtiden være et ønske om at lade et bredt udsnit af aktører fra idrætssektoren mødes og komme til orde med inspirerende cases og ny viden eller som deltagere i væsentlige debatter. Idrætten har brug for uvildige debatter og ny inspiration. Vi vil ikke holde os tilbage fra at sætte kontroversielle temaer på dagsordenen, men vi er mindst lige så fokuserede på at bidrage til konstruktive løsninger og en dynamisk udvikling af fremtidens idrætssektor,” siger Henrik H. Brandt.

Konferencen henvender sig bredt til fagfolk og beslutningstagere i idrætssektoren – eksempelvis politikere og embedsfolk i den offentlige forvaltning, idrætsorganisationer og foreninger, kommercielle aktører, faciliteter, forskning og uddannelse, leverandører og nye innovative aktører.

”Vi vil gerne skabe et inspirerende mødested for såvel de klassiske aktører i idrætten som for de fremstormende unge folk, der vil præge fremtidens idrætsbillede. Idrætten i Danmark hviler i høj grad på frivillighed, men samtidig er sektoren i stigende grad drevet af professionelle og veluddannede fagfolk og nye forventninger til idrættens rolle i forhold til eksempelvis sundhed, social inklusion, bosætning og byudvikling. Disse udviklingstræk vil konferencerne i høj grad afspejle,” siger Henrik H. Brandt.


TILMELDING OG PRAKTISK INFO – KLIK HER


Yderligere oplysninger:

Centerdirektør Jakob Sander, Vejen Idrætscenter, tlf. 40400955, MAIL

Selvstændig konsulent Lars Steen Pedersen, LSP Resolve, Tlf. 4045800, MAIL

Selvstændig journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idkon.dk, Tlf. 29210972, MAIL


 

Kontakt

Vejen Idrætscenter & Danhostel Sport
Petersmindevej 1
6600 Vejen
Tlf. +45 75 36 05 00
post@vejenic.dk
Sportshotel Vejen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

Vejen hallen
Fuglesangsallé 10
6600 Vejen


Skodborg hallen
Parkvej 4a, Skodborg
6630 Rødding

Gesten Fritidscenter
Bækkevej 9A
6621 Gesten

vejen idrætscenter, vic, VIC Non-Profit, logo

Samarbejdspartnere

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Youtube
LinkedIn
Instagram